perjantai 30. maaliskuuta 2012

Elämäni ensimmäinen pippuripihvi! :)





Olen jo pitkään halunnut tehdä pippuripihvejä. Mulla oli joku ihmeellinen pelko ja "kunnioitus" niitä kohtaan, luulin että on supervaikeaa tai jotain. :D Ja vaikka nuo ekani teinkin mökkiolosuhteissa (kuten kuvasta huomaa ;)), niin tuosta tuli parasta ruokaa mitä olen koskaan suuhuni pistänyt. Liha suorastaan suli suuhun ja tuo kastike...namiiiii. Suosittelen. Tässä ohje niinkuin mä ne tein:



naudan sisäfile viipaleita, a 150g
pippuriseosta
voita+kasviöljyä
suolaa
kuohukermaa
dijon sinappia

Nuiji sisäfileviipeleita kevyesti (mulla ei ollut mökillä nuijaa,joten nyrkillä vaan)
Ripottele pippuriseosta reilusti kummallekin puolelle.
Kuumenna voi ja kasviöljy paistinpannussa, kunnes rasva lakkaa kuohumasta.
Paista fileitä kummaltakin puolelta 3-4minuuttia paksuuden ja halutun kypsyyden mukaan.
Mausta suolalla. Nosta lihat tarjoiluvadille ja pidä ne lämpiminä alumiinifolion alla.
Sekoita sinappi kuohukerman joukkoon (laitoin 2dl kermaa,1rkl sinappia) ja lisää seos pannulle paistinrasvan joukkoon. Anna kiehua koko ajan sekoittaen n. 5min. Kaada lihoista tarjoiluvadille muodostunut neste kastikkeen joukkoon.

Lämmitä lautaset, jaa pihvit ja kastiketta päälle. Lisäksi tein valkosipulikermaperunoita (valmis pussi, kätevä mökillä ;)) ja paistoin paprikaa ja sipulia. Punaviini kruunasi aterian. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti