
Tykkään perinteistä. Tietyt asiat kuuluvat tiettyyn kohtaan vuotta, esim joulukinkku jouluun, mämmi pääsiäiseen jne. Mutta miksi ihmeessä simaa juodaan vain Vappuna?! Samoin munkkeja tulee tehtyä vain pari kertaa vuodessa, vaikka niillä voisi herkutella useamminkin. ;)
No, meillä tehtiin sitten eka satsi simaa jo pari viikkoa sitten. 8 litraa meni muutamassa päivässä. (ihan kaikkea ei kyllä itse juotu! :D) Eilen tein uuden satsin, tällä kertaa mukana on myös appelsiinia, mulle ihan uusi juttu simassa. Riikka vinkkasi asiasta facessa, kokeillaas nyt tuoko erilaisen maun. :)
8 l
vettä
500 g fariinisokeria
500 g taloussokeria
3 sitruunaa
1 appelsiini
1/4 tl tuorehiivaa
rusinoita
Kiehauta osa vedestä ja kaada se sokereiden päälle ämpäriin.
Lisää loput vedestä ja puristettu sitruunamehu.
Liuota hiiva pieneen tilkaan lämmintä vettä ja sekoita joukkoon.
Viipaloi yksi sitruuna ja appelsiini ja lisää pinnalle. Anna käydä huoneenlämmössä.
Pullota sima seuraavana päivänä.
Lisää jokaiseen pulloon teelusikallinen sokeria ja muutama rusina.
Sima valmistuu huoneenlämmössä kolmessa vrk:ssa ja viileässä n.viikossa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti