tiistai 1. toukokuuta 2012

Vappu 2012

Tänäkin vuonna vietimme Vappua ihan kotosalla lasten ja ystävien kanssa. Sen kummempia perinteitä meillä ei ole, vappupallot lapsille, simaa ja munkkeja, vähän "parempaa" ruokaa ja kuohuviiniä, siinä se. Grillauskausikin tuli aloitettua, mitä nyt mun kaasupullo oli tyhjä ja kaasugrillistä tehtiin hiili-versio. ;D Mutta hyvin toimi niinkin.
Itselle semmoinen pikku muistutus ensi vappua varten: lapsille EI tarvitse ostaa kahtasataa vesi-ilmapalloa, sillä itse saat kumminkin kerätä ne riekaleet pihasta, lavuaareista, saunan kiukaalta jne...;)
Herneenverso-päärynä-kurkku-leipäjuusto-salaatti.
Marinoidut mozzarellapallot ja kirsikkatomaatit rucolalla.
(tää setti levisi lattialle, kun otin sitä jääkaapista! :D Siksi tuo esillepano on hivenen sotkuinen...;))

Täytetyt paprikat on yksi mun lemppariruoista. :) Tein eilen kasvisversioita:

6 eriväristä paprikaa
1 purjo
1 kesäkurpitsa
3 tomaattia
1pss sinihomejuustomurua
1pss emmental-raastetta
mustapippuria
öljyä paistamiseen



Pese ja halkaise paprikat. Pilko purjo ja kesäkurpitsa ja kuullota niitä pannulla öljyssä. Lisää loppuvaiheessa tomaatit ja homejuusto. Suolaa ei välttämättä tarvitse, koska juusto on niin suolaista.
Täytä paprikat ja ripottele emmental-raaste pinnalle. Rouhi mustapippuria päälle.
Kypsennä uunissa n.200asteessa n.35-40min.


Mutta, arki alkaa ja jatkuu taas huomenna, ihan omituista kylläkin että on keskiviikko?!?! Nyt ei voisi enempää meinaan sunnuntai-fiilis olla!! :D Pikkuhiljaa pitäisi alkaa suunnitella nuorimmaisen 6v synttäreitä, kovasti niihin jo öitä lasketaan. Muutama kakkutilauskin on toukokuulle, joten herkkukuvia tiedossa sitten myöhemmin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti